niedziela, 31 stycznia 2016

fit babeczkowe pączki

Tłusty czwartek tuż tuż a co za tym idzie masa pysznych pączków.Z marmoladą,lukrem,cukrem pudrem,advocatem,MNIAM.Wiadomo zjedząc jednego świat się nie zawali ale co jeśli chcemy troszkę pojeść i nie mieć dużych wyrzutów sumienia?
Zrób sobie fit mini pączki.Fakt faktem nie wyglądają jak te tradycyjne ale rekompensują to smakiem i mniejszą ilością kalorii i tłuszczu!
Zdecydowanie jest to złoty środek dla pączkożerców.Pączki na bazie białego twarogu bez cukru,mąki pszennej,drożdży i tłuszczu.Do tego oczywiście proste i szybkie do zrobienia.
Czego chcieć wiecej?
Chyba tylko przepisu (heheh jaka ja zabawna :D )



Składniki na 6 pączków
300g twarogu chudego

10 łyżek mąki żytniej
1 jajko

3 białka
2 łyżki miodu

dżem lub marmolada do nadziania

proszek do pieczenia/soda








Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Jeśli twaróg jest mokry odciskamy z niego wodę. Wrzucamy go do miski, łączymy z pozostałymi składnikami oprócz białek i miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę,  dodajemy je do reszty składników i delikatnie mieszamy.  Gotową masę przekładamy do formek na babeczki.W trakcie nakładania dodajemy dżem i przykrywamy kolejną warstwą masy. Pieczemy przez 30-35min, do tzw. suchego patyczka. 


Smacznego!














Brak komentarzy:

Prześlij komentarz